Energielabel

Wij verzorgen ook uw energielabel!

Het definitief energielabel is per 1 januari 2015 verplicht bij verkoop of verhuur van woningen. Het label verschilt van het energielabel dat al sinds 2008 verplicht is.

Woningeigenaren zonder energielabel krijgen in januari of februari hun voorlopige energielabel thuisgestuurd. Vanaf 1 januari 2015 is het bij verkoop of verhuur verplicht om hier zelf een definitief energielabel van te maken. De woningeigenaar kan vanaf 1 januari een definitief energielabel aanvragen via de internetapplicatie energielabelvoorwoningen.nl van de Rijksoverheid. Deze applicatie is nu nog in ontwikkeling.

Via de applicatie kan de woningeigenaar, na inloggen op DigiD, de vooraf ingevulde gegevens controleren en aanpassen, bijvoorbeeld informatie over de isolatie, het glas en de verwarmingsketel. De applicatie geeft aan voor welke gegevens er bewijsstukken aangeleverd moeten worden, zoals een foto van een CV-ketel. Vervolgens controleert een erkende deskundige (De Bruin Vastgoed ) de gegevens op afstand. Na akkoord ontvangt de woningeigenaar zijn definitieve energielabel. Dit definitief energielabel is 10 jaar geldig na uitgifte. Dat geldt ook voor het huidige energielabel. Het voorlopig energielabel heeft geen formele status. Het is een indicatie van de gegevens zoals deze over de woning bekend zijn uit informatie uit de woningmarkt. Onder andere vanuit het Kadaster en onderzoek (WoON 2006).

Made by